Categories
Smårätter

Oumphsnittar

Avokadokräm:
1 avokado
3 msk hackad dragon
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl olja
2 krm salt
1/2 krm peppar
Marinad (alternativt kan pulled oumph användas och då kan marinaden skippas):
1 1/2 msk gochujangsås eller het chilisås
1 1/2 tsk japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk liquid smoke
4 msk rapsolja
280 g naturella sojabitar (gärna oumph)
1 gurka


Marinera:
Rör ihop gochujangsås, soja, vitlök, liquid smoke och 2 msk olja.
Lägg vegobitarna i dubbla plastpåsar och häll i marinaden.
Knyt och skaka påsen. Låt ligga i kylen minst 1 timme.
Avokadokräm:
Mixa avocado, dragon, citronjuice och vinäger. Tillsätt olja under mixningen. Krydda med salt och peppar.
Skala och skär gurkan i skivor.
Stek vegobitarna i olja 4-5 minuter, tills de får lite färg.
Lägg gurkskivorna på ett fat. Lägg lite avokadokräm på gurkskivorna. Lägg på vegobitar och toppa med resten av avokadokrämen.

Från tidningen Buffé 2015