Categories
Sötsaker

Hallon- och rabarberkaka

4 dl vetemjöl
2 dl råsocker
1 dl havregryn
225 g mjölkfritt margarin
en nypa flingsalt

500 g rabarber
500 g hallon

5 msk råsocker
2 msk potatismjöl
1 tsk kardemumma

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman vetemjöl, råsocker, havregryn, margarin och salt i en matberedare eller för hand.
  3. Smörj in en springform med mjölkfritt margarin och täck formen med deg. Spara en del av degen till locket.
  4. Dra bort skalet på den platta sidan av rabarbern. Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med hallon, råsocker och potatismjöl.
  5. Häll ut hallon- och rabarberblandningen i pajskalet. Strö över kardemumma och toppa kakan med kluttar av den deg som är kvar.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter, eller tills den har fått färg.
  7. Låt svalna och servera med exempelvis soja- eller havreglass.