Categories
Huvudrätter

Blomkålscurry

4 personer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
rapsolja att steka i
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
2 tsk curry
300 g potatis
1 blomkålshuvud
1 dl röda linser
1 stor burk krossade tomater 
1 burk kokosmjölk 
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning


Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök fint. Stek i en gryta med rapsolja tills löken mjuknat och fått färg.
2. Skala och riv ingefäran. Rör ner den i grytan tillsammans med kryddorna. Låt fräsa i en minut.
3. Skala potatisen och skär i ganska stora bitar. Dela blomkålshuvudet i buketter. Rör ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt alltsammans koka i 15 minuter eller tills potatisen och linserna är mjuka.
4. Servera med ris, naanbröd, rostade solroskärnor och en klick sojayoghurt, alternativt havre fraîche.