Categories
Soppor

Madeleines italienska tomatsoppa med örtcrème

Det här behöver du till 2 personer:
1 gul lök
1/2 fänkål
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
3 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljong
salt
grovmalen svartpeppar
1 msk strösocker
4 msk strimlad färsk basilika
1/2 dl matlagningsvin
Örtcrème:
2 msk finhackad färsk basilika
2 msk finhackad färsk timjan
2 dl havre fraiche
svartpeppar
salt

Gör så här:
1. Hacka den gula löken fint och finstrimla fänkålen. Fräs i oljan i en kastrull i ca 2 minuter.
2. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med i ytterligare 1 minut. Häll i tomatkross, vatten och grönsaksfond.
3. Krydda med salt, peppar, socker och strimlad basilika. Tillsätt matlagningsvinet.
4. Låt soppan sjuda i ca 20 minuter.
Örtcrème:
Rör ner finhackad basilika och timjan i havre fraiche och smaka av med peppar och salt.
Servera soppan med örtcrème och toppa gärna med rostade solrosfrön.