Categories
Huvudrätter

Pasta belugnese

1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl svarta belugalinser 
2 msk tomatpuré 
2 tetra krossade tomater
2 dl iMat Fraiche
2 dl vatten 
1 grönsaksbuljongtärning
1 sockerbit
1 msk balsamvinäger
salt & peppar
lite spiskummin
Till servering till exempel vegansk parmesan, basilika och oliver. Och spagetti.

Gör så här:
1. Skala och riv moroten. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs linserna med morot, lök och vitlök i lite olja.
3. Häll i tomatpuré, och rör runt och fräs i ytterligare en liten stund.
4. Tillsätt krossade tomater, iMat fraîche, vatten, buljongtärning, sockerbit, balsamvinäger och spiskummin.
5. Låt koka i cirka 25-30 minuter (eller tills du tycker att linserna har fått bra konsistens).
6. Smaka av med salt och peppar och basilika.
Från kokboken “Mera vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo