Categories
Huvudrätter

En god lasagne

2 gula lökar
Ett paket kikärtor
300 g veg-färs
800 g krossade tomater (snabbvariant: anv 1 st färdigkryddad vitlök, 1 st chili)
Torra lasagneplattor
0,5 l havre- eller sojadryck eller grädde
Redningsmjöl
Lite bjäst (näringsjäst)

1 påse spenat
0,5 st squash
Salt
Peppar

Färsen:
1. Stek på kikärtorna och den hackade löken var för sig med lite salt.
2. Tillsätt färsen till löken.
3. Häll i de stekta kikärtorna till färsen och tillsätt de krossade tomaterna.

Vitsås:
1. Lös upp redningen i lite vatten.
2. Koka upp vetedrycken och tillsätt redningen. Koka tills rätt konsistens uppnås.
3. Tillsätt lite salt, peppar och bjäst.

Lasagnen:
1. Varva lasagneplattor, färs och vitsås. Glöm inte att lägga in squash-skivor lite här och var!
2. In i ugnen 200 grader tills den ser klar ut.