4 portioner
250 g äggfria vete- eller risnudlar
2 tärningar grönsaksbuljong
1 liter vatten
0.5 dl japansk soja
1 msk färsk, riven ingefära
0.5 dl citron
1 tsk sambal oelek
1 msk sesamolja
2 msk strösocker
250 g tofu – naturell eller t.ex. mandel/sesam
200 g purjolök
150 g champinjoner
150 g broccoli
250 g äggfria vete- eller risnudlar
2 tärningar grönsaksbuljong
1 liter vatten
0.5 dl japansk soja
1 msk färsk, riven ingefära
0.5 dl citron
1 tsk sambal oelek
1 msk sesamolja
2 msk strösocker
250 g tofu – naturell eller t.ex. mandel/sesam
200 g purjolök
150 g champinjoner
150 g broccoli
Gör så här:
1. Koka upp rikligt med vatten. Koka nudlarna i vattnet ett par minuter och häll sedan av dem i ett durkslag och kallspola dem.
2. Koka upp grönsaksbuljongen med sojan, ingefäran, citronen, sambal oelek, sesamoljan och strösockret.
3. Fräs purjolök, champinjoner och broccoli tills de får lite yta. Lägg i alltsammans i buljongen och låt småkoka i ca fem minuter. Lägg till sist i nudlarna och tofun. Värm ytterligare och servera direkt.