Categories
Huvudrätter

Kikärtscurry

2 portioner
lite rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili

1 sötpotatis
ca 1 tsk paprikapulver
ca 1 msk gult currypulver
250 g fryst spenat (eller färsk i lagom mängd)
1 burk kokosmjölk
1 buljongtärning
ca 2 msk tomatpuré

1 burk kikärtor
babyspenat till att toppa med

Gör så här:
1. Fräs bitar av gul lök, hackad vitlök och chili i lite rapsolja i en gryta. Skala och tärna sötpotatisen och fräs den tillsammans med löken, paprikapulvret och currypulvret.
2. Lägg i den frysta spenaten, häll över kokosmjölken, en buljongtärning, tomatpurén och puttra ner till en lagom konsistens. Koka inte kokosmjölken för hårt, men låt sötpotatisen bli lite mjuk fast med motstånd.
3. Smaka av med salt och peppar och mer chili om du vill ha grytan hetare. Lägg till sist ner kikärtorna i grytan och rör runt. Servera med babyspenat och ris.